divendres, 26 de març del 2021

Diverses trobades

 Aristòtil i Dante descobreixen els secrets del l’univers és una novel·la que us ha agradat. L’heu puntuat amb un 9 sobre 10!!

Des del 25 de febrer fins ahir, el 25 de març, ens hem trobat cada setmana per comentar el llibre. Durant aquest mes, en totes les sessions hem comentat diferents aspectes del llibre i heu encetat debats molt interessants que s’hi relacionen. Per exemple:

  • en l’actualitat l’homosexualitat està més present, els joves tenim diversos referents als dibuixos animats, sèries, llibres... Creieu que als anys 80, època on es situa el llibre, els joves no disposaven d’aquestes eines i anaven una mica més perduts.

  • és poc creïble el fet que els pares dels dos protagonistes acceptin tan bé la homosexualitat dels seus fills, sobretot tenint en compte l’època.

  • reflexió sobre el tema de l’homosexualitat en l’actualitat: indrets dels món on es perseguida i castigada i d’altres que no.

  • «desarrelament cultural», en Dante i l’Ari procedeixen de famílies mexicanes però ells no es senten ben bé mexicans i tampoc americans.

Heu empatitzat amb els dos personatges. El carisme, l’alegria i la vitalitat d’en Dante us ha fascinat, però també heu connectat amb el caràcter introspectiu de l’Aristòtil. Han sigut diverses les incògnites que al llarg del llibre us han enganxat i que teniu ganes de saber:

  • tal i com ho diu la Nour: Hi ha tema entre l’Ari i en Dante?

  • què passa amb el pare de l’Ari? per què la guerra li ha canviat el caràcter?

  • per què està a la presó el germà de l’Ari?

El ritme l’heu descrit lent, pausat i amb descripcions que algun cop us han cansat, encara que hi ha dos moments àlgids en la història que el ritme canvia: accident de l’Ari i la pallissa d’en Dante.

Aquest cop, el Prohibit Llegir! organitzarà una activitat relacionada amb la lectura: la visita d’un dels representants de l’associació Mataró LGTBI+ . Ja us informaré de les dates.

Si voleu més informació d’aquesta associació, us animo a que consulteu la seva web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada