dimecres, 30 de novembre del 2016

Tercera sessió de Mentiders

En l'última trobada de Prohibit Llegir! vam compartir un munt de coses sobre la lectura de Mentiders. Primerament, vam viure l’emoció que algunes de vosaltres vareu expressar (fins i tot amb llàgrimes als ulls!!) amb tot el desenllaç de la novel·la. El final us va sorprendre, i molt.
La Marina ens va obsequia amb la lectura en veu alta de l’últim conte que intercala la Cadence dins del seu relat. Totes hi vam estar d’acord: aquest últim conte és un resum de tot el que succeeix en el llibre.
També es va reflexionar sobre la possibilitat que la Carrie, en Johnny i en Gat siguin al·lucinacions fantasmagòriques que pateix la Cadence en l’últim retrobament (estiu dels 17anys). És a dir, la Cadence per poder enfrontar-se a la crua realitat de tot el que va succeir, necessita creure que els Mentiders estan vius. Gràcies a la seva ajuda podrà esbrinar tot el que va passar. De fet, estan vius en el seu cap i només quant ella es capaç d’assumir el que va passar, s’adona que les seves vides estan separades per sempre.
Una de vosaltres va fer una comparació molt original i encertada sobre el tema de l’incendi i les aparicions fantasmals. La Marta li agradem les novel·les de por. Un dels últims llibres que va llegir, Cuentos de terror desde la boca del túnel, hi ha un història d’una institutriu que es fa càrrec d’uns germans d’una família adinerada. Sempre té problemes amb el germà gran que és indisciplinat. En el moment que li comenta a la mare, aquesta li diu que aquest fill va morir fa anys en un incendi. La Marta en tot moment va tenir present aquest conte i ja des de l’inici va llegir Mentiders condicionada per l'argument d'aquest conte.Per tant, crec que va ser l’única que no li va impactar tant el final.
Bé, per últim dir que a tothom li va agradar el llibre... Fantàstic! Ara fins la propera lectura!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada