dijous, 6 de maig del 2021

Sexy de Joyce Carol Oates

Sobre l’autora

Escriptora americana, Joyce Carol Oates es va llicenciar en Llengua i Literatura Anglesa per la Universitats de Syracuse, aconseguint més tard un doctorat a la Universitat de Rice, i va obtenir un màster en la Wisconsin-Madison.

Oates va publicar la seva primera novel·la el 1964, i va ser professora a la Universitat de Detroit. Va marxar a Canadà, on també va ser professora, aquest cop a la Universitat de Windsor, a Ontario, i allí va fundar juntament amb el seu marit una editorial. El 1978, Oates va tornar a Estats Units, exercint com a professora d’Escriptura Creativa a la Universitat de Princeton. El 1970, va obtenir el National Book Award. És membre de l’Acadèmia de les Arts i les Lletres.

És autora de contes, relats curts, teatre, assajos, poemes, llibres juvenils i infantils i, especialment, de novel·la, algunes de les quals les ha signat amb els pseudònims Rosamond Smith i Lauren Kelly.

D’entre la seva obra caldria destacar títols com Qué fue de los Mulvaney, Monstruo de ojos verdes, La hija del sepulturero, Bestias o Una hermosa doncella.

El seu nom ha estat proposat en diverses ocasions per a Nobel de literatura i també va arribar a ser finalista d’el Pulitzer el 1992 per la seva obra Aigua Negra.

Sobre el llibre

Títol: Sexy

Autora: Joyce Carol Oates

Editorial: SM

Pàgines: 201

Llengua: castellà

ISBN: 84-675-0877-9

La sinopsi del llibre és la següent:

Todas las chicas creen que Darren es guapísimo y muy sexy, aunque también algo tímido. Incluso las profesoras bromean y comentan que podría pasar por el hermano de Keenu Reeves. Él se a cuenta de que la gente le mira de forma especial cada vez que entra en la piscina y esa sensación no le gusta nada. Por eso, cuando después del entrenamiento ocurre “aquello” – así lo llama Darren al recordarlo-, el joven se siente muy confuso. En realidad, nada había ocurrido. ¿o tal vez sí?

Sexy es una absorbente novela sobre la identidad sexual y la sospecha de abuso, donde un adolescente busca respuestas en un mundo complejo y las encuentra en los lugares más inesperados.”

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada