dimarts, 19 de gener del 2016

Una mica d'informació sobre Nova Zelanda



Com ja sabeu, la Meg va a viure uns sis mesos a Nova Zelanda amb la seva família, concretament a Rotarua, prop del llac Rotoiti. La Meg descriu la seva nova llar en el capítol 7. He seleccionat un fragment i ho descriu així:
“Las casas de Rotaura están hechas de madera. De noche crujen y gimen como si estuviesen vivas. Las cisnes del cercano lago Rotoiti no tienen el plumaje blanco resplandeciente, casi azulado, de los cisnes normales. Es negro y brillante, y tienen los picos color rojo sangre. En Nueva Zelanda, la tierra que pisas se comporta de un modo al que crees que nunca te vas a acostumbrar: vibra, aunque la mayor parte de las veces nadie parece fijarse, y en ocasiones hierve y borbotea, y de vez en cuando hasta suelta chorros de agua caliente y turbia.” (pàgina 64)
Bé, doncs què sabem de Nova Zelanda? Segons la Viquidèpida Nova Zelanda “(Nova Terra del Mar, en referència a la província neerlandesa; Aotearoa en maori, llarg núvol blanc) es situa a uns 2.000 quilòmetres al sud-est d'Austràlia. Es tracta d'un conjunt d'illes que es troben al llarg del Pacífic Sud tenint una extensió una mica més gran que el Regne Unit. El país es compon de nou illes, sent l'illa del Nord i l'illa del Sud les que tenen més extensió i importància. Ambdues illes es troben tan sols a 32 quilòmetres de distància. En l'illa meridional es troben els Alps Neozelandesos, així com volcans, alguns dels quals encara en activitat, glaceres, llacs creats per explosions volcàniques, termes, fiords, milers de quilòmetres quadrats de boscos, costes de coralls i els seus innombrables rius. Tot això fa de Nova Zelanda un país amb un atractiu natural incomparable, que ofereix zones naturals molt diverses.”
Rotorua ( i no Rotaura, com apareix en el llibre) està situada a la Illa del Nord i és la capital del districte i d’altres pobles propers. El llac Rotoiti, el llac que fa referència la novel·la, és el llac de Rotorua i es va formar a partir del cràter d'un gran volcà de la zona volcànica de Taupo. Ara ja ens hem situat una mica.


Realment, per les imatges, sembla un lloc preciós !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada